Dørtrin

Dørtrin benævnes også tærskler, dørtærskler, fodtrin, fodspark og bundkarm er et af de mest udsatte bygningselementer der findes i vores bolig. De er offer for slitage og spark i højere grad end plankegulvet eller parketgulvet. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, et solidt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Forudsat du har gulve af træ, kan ethvert gulvarbejde blive løst af vores gulvfirma. Sandt nok er vores spidskompetence gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, hvor vores kompetancer, ekspertiser og erfaring virkelig finder sin plads. Dog spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til slibning af parketgulve og plankegulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, får du en god og brugbar løsning med sikkerhed.

løft din kæreste over dørtrinnet!

Det er tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i gemakkerne for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvorfor et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er til stadighed den værst antagelige og tilfører mange knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet ofte er af en hård træsort, som kan tåle den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er mange dørtrin lavet i egetræ og eg. I reglen vil rummenes dørtrin få den samme overflade som de tilstødende parketgulve har. Dette skaber en harmonisk helhed og giver et rigtig yndigt resultat.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har diverse navne, som efterhånden anvendes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i bunden af døråbningen, der i længde og bredde svare til dørens underkant. Det dæmper støj og isolerer mod kulde og træk. Det giver en naturlig rumadskillelse, som bliver hensigtsmæssig ved pleje, rengøring og vedligeholdelse.

Hvorfor fremstilles dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en absurd stor benyttelse. Hvilket gør dem modtagelige og kan kræve jævnligere gulvafslibning end trægulve og en stabil gulvbehandling. I mange arbejdsopgaver lakeres dørtrinnene uanset om parkegulvet får en anden efterbehandling som olie, lud, sæbe eller voks

Af hvilken grund blive dørtrin runde?

Slitage og flere års anvendelse af dørtrin i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket ses navnlig ved bløde træsorter som lærk, fyr og gran som har været brugt i mange generationer. hule dørtrin kan almindeligvis slibes plane, men vi ser hyppigt gulve hvor en gulvsanering og udskiftning er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Fodspark, dørtærskel, bundkarme og fodtrin er alle en del af selve karmen. I visse nye moderne boliger har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, bruges den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed fås et temmelig solidt trin med god holdbarhed og kvalitet.

Specialist i forbedring af dørtrin

Vi er eksperter i slibning af trægulve, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, trapper, tærskler, trappetrinsamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *