Gulvafhøvling skaber det perfekte trægulv

Gulvafhøvling benyttes i alle de tilfælde hvor en gulvafslibning ikke du’r. Når det gamle og slidte trægulv skal friskes op anvendes der, som oftest, en gulvafslibning. Men i enkelte tilfælde er der en genstridig overflade på gulvet som må afhøvles.

Gulvafhøvling kan være en løsning

Som alt andet i dit hjem trænger også dine gulve en gang imellem til at blive forkælet, og blive frisket op, og måden hvorpå dette bedst opnås er gulvafslibning eller gulvafhøvling, alt efter hvor slemt det står til. Gulvafslibning opnår gode resultater når dit gulv har været udsat for dagligdagens strabadser over lang tid, og snavset over tid har sat sig i dit træværk og ikke kan fås ud med normalt slid og slæb hjulpet af sæbespåner. Hvis lakken på dit gulv er begyndt at flække er gulv slibning ligeledes påkrævet, og hvis du er flyttet ind i et ældre hus hvor der står slemt til er du ligeledes nødsaget til at investere i gulvafhøvling for at redde det af træet der stadig kan bruges, og smide det væk der ikke står til at redde.

Gulvafhøvling og afslibning – hvad og hvordan?

Gulvslibning er en mulighed når der skal ordnes trægulve. Men en afhøvling benyttes alle de steder hvor en afslibning ikke kan finde sted. Det er begge effektive processer til renovering af trægulve. Andre gulvtyper må opfriskes og behandles på andre måder, og her er vi ikke specialister. Vi har valgt kun at arbejde med træ ot trægulve så derfor er det vores speciale. Gulvbelægninger i andre materialer har vi kun begrænset kendskab til, men idet vi har arbejdet indenfor gulvbranchen i mange år har vi dog en vis indsigt. Det gælder:

 • Marmorgulve
 • Betongulve
 • Linoleumsgulve
 • Vinylgulve
 • Klinkegulve

og mange andre. Træ og trægulve støder ofte op til andre gulvtyper og må derfor have en behandling som matcher til det tilstødende gulvmateriale.

Renovering af gulve der virker

Men hvad indebærer gulvafslibning og gulvafhøvling egentlig? Afslibning er mere end bare at tage et stykke sandpapir i hånden og give gulvet en halvhjertet nedpudsning. Det indebærer at fjerne det øverste lag af dine gulvbrædder, og dermed bringe det rene, og ubrugte træ til overfladen. Oftest bliver du nød til at hyre en professionel da gulvafhøvling og afslibning kræver både et specielt sæt værktøj og en vis teknisk kunnen og forståelse af trægulve, hvilket ikke er noget den gennemsnitlige dansker ved. Hvis du dog er frisk på opgaven er det bestemt muligt at selv klare det, da steder som Silvan gerne vil leje dig en gulvsliber til gulv slibning, og de tilbyder også gratis klasser så du kan sætte dig ind i sagerne. Gulvafslibning og afhøvling er som sagt muligt for enhver, men det anbefales dog stadig at du tager en fagmand med på råd hvis du overvejer selv at gribe til værktøjet. Det er deres levebrød, og ved bedst hvad der skal til, og hvis du bestiller gulv slibning eller gulvafhøvling hos en professionel kan du også få en bedre pris på efterbehandling i form af lak, olie, eller lud.

Altid smukke gulve

Få et smukt nyt udtryk i boligen ved at afhøvle trægulvene og give dem en ny overflade. Du kan helt ændre stilen i din bolig med gulvafhøvling. Fra mørke ferniserede fyrretræsplanker til hvidpigmenterede trægulve, der giver lys og rum. Kontakt os og få en god pris på afhøvling af dine trægulve eller blot for en snak om gulvbehandlingers mange muligheder. Afhøvling benyttes i følgende tilfælde:

 • Gulvafhøvling er den ultimative behandling af trægulve. Plankegulve og bløde træsorter kan afhøvles. Det sælder fyr, gran, douglas samt pitch pine. Vi er specialister i netop afhøvling og derfor kan du med fordel kontakte osFernis
 • Maling
 • Spartelmasse
 • Dybe hakker og ridser
 • Misligeholdte trægulve
 • Skæve gulve
 • Niveauforskelle
 • Lim- og tæpperester

Hvornår anvendes gulvafhøvling?

Gulvafhøvling anvendes til renovering og restaurering af gamle plankegulve, herunder gulvflader med mørk fernis eller mange lag tyk gulvlak. Det er altid en god idé at lade gulvhøvlen ordne trægulve med svære skader, dybe ridser eller stort slid. Også ved meget skæve gulve er en gulvafhøvling den eneste brugbare løsning. Som nævnt bliver gulvafhøvlingen efterslebet, så overfladen bliver helt glat, hvorefter det overfladebehandles.

Sådan virker en gulvafhøvling!

Træfladen afhøvles af med en gulvhøvl, der fjerner cirka 3 – 4 mm af selve gulvoverfladen og dermed den eksisterende gulvfladebehandling. Der er stor forskel på at afslibe og afhøvle gulve, for ved afhøvling bearbejdes de med knive og ikke med sandpapir som ved en afslibning. Efter en gulvafhøvling fremstår gulvplankerne plane i forhold til hinanden men meget flosset og ru, og derfor efterfølges afhøvlingen altid af en afslibning for at opnå den rette finish.

Få en rigtig god pris

Vi sikrer dig gode gulvafhøvling priser som er til at tage og føle på. Du skal blot bruge 2 minutter på at indsende din gulvopgave og du vil lynhurtigt kunne få en rigtig god pris.

Fordele ved en afhøvling

At lade dit trægulv afhøvle, kan være en fordel i nogle tilfælde, især ved helt nye fyrretræsplanker eller skadede gulve. Her er nogle af fordelene:

 • Du slipper for at købe alle materialerne
 • Du slipper for at leje en gulvhøvl
 • Du sparer tid idet en gulvmand er hurtig
 • Du sikre god kvalitet
 • Du slipper for at lave skader og ødelægge dit gulv
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Gulvafhøvling skaber det perfekte trægulv, 10.0 out of 10 based on 1 rating