Lak

Lakbehandling og lak anvendes til forsegling af gulve for at skabe af gulvoverfladen så der opstår en slidstærk og fin gulvbehandling. Boliglakken lukker overfladen på træet, hvilket danner grundlag for en enkel rengøring samt gulvvedligeholdelse.

Lak og laktyper?

Som regel anvendes 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes ekstra slidstyrke kan 3 lag lakering eller en 2-k lakering vælges. Lakbehandling med lakbehandling holder nemt i mange år før en genbehandling er tiltrængt. Skriv til os for mere oplysning om lakering og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lakbehandling fås med forskellig glans efter ønske. Vi tilbyder silkemat, mat, halvmat, halvblank, højglans og ultramat. Blank gulvlak vælges ikke så ofte nu om dage, medens mat lakoverflade er populær. Når jeg er i vildrede om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og derfor sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed bruges udelukkende vandbaseret lakering idag, siden slidstyrken og holdbarheden overfor almindelig slid og brug er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakoverflade forsegler og lukker trægulvet med en slags plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag gulvlak der anvendes, des mere lukket og slidstærk bliver træoverfladen. Støvsugning og vask er meget let på et lakeret parketgulv eller plankegulv, idet lakbehandling er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lak genbehandles?

En lakeret overflade kan relakeres, hvilket må laves inden lakeringen gennemslides. Hertil udføres en let slibning, hvorefter der lakkes ovenpå den eksisterende lak. Denne proces fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har udelukkende til formål at forny overfladen.

Hvad er hvidpigmenteret gulvlak?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid gulvlak er på mode og kan således tilrådes, dersom der ønskes et lyst parket eller plankegulv med en hvidpigmenteret patina. Det er en hot overfladeløsning som mange gerne vil have.

Anderledes behandlinger af parket?

Olie, lud, sæbe og voks er alle gode alternativer til lakbehandling. En gulvbehandling må skræddersyes til det specifikke pankegulv eller parket og tilpasses kundens ønsker og krav.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *