Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af parketgulve foretages. I fald du ønsker et yndigt plankegulv eller parketgulv med et naturligt udseende, er gulvvask en meget god overflade mulighed. Lud og ludbehandling kombineres sædvanligvis med sæbe og sæbebehandling, for en lys farvenuance. Parketgulvet vaskes systematisk, så den bevarende effekt opretholdes, fortrinsvis én gang ugentlig.

Hvorfor sæbebehandling?

Til sæbebehandling af plankegulve benyttes en gulvsæbe, som er tilpasset til gulvvask. Enten som færdigblandet sæbebehandling eller som sæbespåner der udrøres i kuldslået vand. På nyslebne og ubehandlede plankegulve og parket anvendes en ekstra fed sæbeblanding indtil gulvet er mættet med sæbebehandling. Et plankegulv eller parketgulv som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 4 – 5 gange gulvvask. Træet skal være godt tørt imellem hver vask. Anvend vaskeanvisningerne på emballagen og vær især opmærksom på tørretid, vaskeretning og blandingsforhold.

Gulvsæbe eller sæbe?

Behandlingen anvendes på ludbehandlede og ubehandlede parketgulve og plankegulve. Fordelen ved lud og ludning af gulve af træ, er at gulvet ikke bliver misfarvet og gult. Forudsat du ønsker et lyst og naturligt pankegulv eller parket, kan vask med sæbespåner eller gulvsæbe foreslås.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask anvendes en sæbe som er bestemt for træ og trægulve. Gulvsæbe er tyktflydende og har en række forskellige funktioner. Herunder at rengøre gulvet og beskytte træet. Der kan købes færdigblandet gulvsæbe fra blandt andet Faxe, TripTrap, Faxe og mange andre. Anvend lunkent vand siden brandvarmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe til gulvvask findes som hvid sæbe eller natur. Nuancen på trægulvet kan justeres op eller ned afhængig af sæben som bruges. Ønskes derimod en lys patina og look anvendes den hvide sæbe.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været anvendt som overfladebehandling i mange hundrede år. Ønskes det naturlige, sandskurede og rustikke look og patina, er gulvvask med sæbe den helt rigtige efterbehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din gulvfagmand til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med sæbe, følges instruktionen på sæbens emballage. Ring gerne til os dersom du er i tvivl.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *